EN|GE

...Combinandu-l cu maro capata stralucire, pe langa bleumarin este sobru, langa negru devine ...un mic ghid cu cateva din florile pe care le puteti gasi in nuante de piersic, fie el mai pal, fie mai tare: trandafiri, miniroze, ...

7
Jul
DecoLife - Lectia de culoare: piersic

‹ inapoi la lista

Culoarea anului la DecoLife, asa cum am si planificat la expozitia din primavara, este piersic. Nu ne putem desparti nicicum de nuanta aceasta atat de delicata si de suava si atat de odihnitoare. Aceasta mixtura de oranj si roz  este intr-adevar o culoare feminina, dar prin faptul ca nu este roz clasic, poate cu usurinta sa placa si genului masculin.

Piersicul singur potriveste in aproape orice fel de spatii. In nuantele lui mai pale este clasic si vintage, dar in tonuri mai tari poate fi chiar modern sau extravagant.

Combinandu-l cu maro capata stralucire, pe langa bleumarin este sobru,  langa negru devine cu adevarat vedeta. Iar daca ne gandim la combinatia cu gri deschis (preferata mea J)  piersicul devine si mai delicat, iar cu verde pal sau fistic formeaza combinatia ideala pentru decoruri vintage.

Desigur, piersicul are, asa cum spuneam, surorile lui: rozul si oranjul, cu care atunci cand se intalneste picteaza niste tablouri superbe. Iar o ruda mai indepartata a lui este rosul pe care daca-l insoteste il impinge spre imagini indraznete, in care rosul poate sa arda si mai pasional.

Asadar, puteti sa dati frau imaginatiei voastre cromatice si sa  indrazniti (de ce nu?) combinatii noi care cu siguranta va vor face sa va indragostiti de piersic. Dar, atentie, nu uitati ca orice combinatie de culori trebuie adaptata spatiului in care este asezata. Daca piersicul merge cu aproape orice, luati in calcul ca celelalte culori care-l insotesc s-ar putea sa nu potriveasca spatiului respectiv. Ca solutie, daca este vorba de un spatiu deja amenajat (restaurant, cantina, terasa,etc), puteti incerca sa faceti o scurta proba de culoare la fata locului.

Si pentru floristi, un mic ghid cu cateva din florile pe care le puteti gasi in nuante de piersic, fie el mai pal, fie mai tare: trandafiri, miniroze, gherbera, garoafe, crizanteme tros (mai nou!), hippeastrum, cale, hypericum, orhidee, anthurium, begonia (oricand); ranunculus (iarna-primavara-toamna tarziu); astilbe (primavara-vara devreme).

Va dorim incombinare placuta cu piersic!

‹ ant | urm ›
twitter facebook @ Spune unui prieten @ Newsletter
reclama